TIPS TEGEN ROOS

Heb jij last van een jeukende hoofdhuid en witte schilfers in je haar? Ewa uit het Keune Lab geeft je tips tegen roos. 

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN ROOS EN EEN DROGE HOOFDHUID?

Het verschil tussen roos en een droge hoofdhuid is moeilijk te onderscheiden. Ze hebben allebei dezelfde hoofdsymptomen, namelijk witte schilfers en een jeukende hoofdhuid. Toch zijn het wel twee verschillende aandoeningen en vereisen ze afzonderlijke behandelingen. Roos kan worden omschreven als een onbalans van de conditie van de hoofdhuid die leidt tot een overactieve productie van dode huidcellen, die schilferen. In dit geval ziet het haar er vettig uit en de bijbehorende schilfers zijn meestal groter en kunnen geelachtige tinten hebben. Roos ontstaat als gevolg van een schimmelinfectie en moet worden behandeld met gespecialiseerde shampoo.

Een droge hoofdhuid is wanneer de hoofdhuid niet genoeg talg produceert om het haar gehydrateerd te houden. Haar ziet er vaak dof en pluizig uit en de bijbehorende schilfers zijn meestal kleiner en witter. Voor een dergelijke aandoening is de aanbevolen behandeling haarverzorging die speciaal is ontworpen voor de gevoelige hoofdhuid, zoals Keune Derma Sensitive dat verzachtende en hydraterende eigenschappen biedt.

ROOS BEÏNVLOEDT DE GEZONDHEID VAN JE HAAR

Een gezonde hoofdhuid staat gelijk aan gezond haar. Maar waarom eigenlijk? Onze hoofdhuid is de basis van waaruit ons haar groeit, want daar liggen de haarzakjes. Haarzakjes die vol zitten met talg of geblokkeerd worden door een dode huid, roos of infectie zullen de kwaliteit van de haargroei beïnvloeden. Een schone hoofdhuid bevordert een gezonde omgeving voor een optimale haargroei. Als je hoofdhuid er niet goed uitziet, zal je haar dat ook niet zijn. Je hoofdhuid verzorgen is niet alleen een goed idee, het is een must! En vergeet niet dat voorkomen beter is dan genezen.

 

KEUNE'S TIPS TEGEN ROOS

Er zijn meerdere anti-roos tips, maar de belangrijkste is toch wel een goede anti-roos shampoo gebruiken. De Keune Care Derma Exfoliate shampoo is dé anti-roos tip van nu. De shampoo bevat Piroctone Olamine, ook wel bekend als Octopirox. Deze organische verbinding is één van de meest efficiënte anti-roos-actieve stoffen die momenteel op de markt verkrijgbaar is. Het vernietigt letterlijk de schimmelinfectie die verantwoordelijk is voor de schilfers, maakt de hoofdhuid schoon en jeukvrij, én voorkomt de vorming van nieuwe roos.

Lees ook: de 4 meest voorkomende hoofdhuidproblemen & oplossingen.