GEBLONDEERD HAAR VERZORGEN

Om je haar blijvend stralend te houden, is het belangrijk om haar goed te verzorgen. We hebben onze blondexperts van Keune verzameld voor tips om blond haar te verzorgen voor het blonderen en welke Keune-producten je hier het beste kunt gebruiken.

HET BELANG VAN GEBLONDEERD HAAR VERZORGEN

Geblondeerd heeft haar extra liefde en aandacht nodig als het op haarverzorging aankomt. Blonderen is voor bepaalde haarlooks (zoals balayage) essentieel en levert een prachtig resultaat op. Maar het is en blijft een chemische behandeling. Bij het blonderen haalt u uw kapper de natuurlijke pigmenten uit het haar door de haarschubben (cuticula-lagen) van het haar te openen. Dit verandert de pH-waarde en de inwendige structuur van het haar. Hierdoor kan je haar na de kleuring droog en plluizig worden. Om je haar weer te herstellen is het belangrijk om je haar goed te verzorgen met speciale verzorgingsproducten voor geblondeerd haar. Alleen dan krijg je een perfect langdurig resultaat. Maar er zijn meer do's en don'ts om geblondeerd haar te verzorgen:

DO'S & DON'TS

Do: Gebruik een voedend haarmasker om je haar te herstellen. 

Do: Gebruik een hittebescherming voor je met hittetools aan de slag gaat.

Doen: Zon droogt je haar uit. Bescherm je haar tegen UV-stralen met een SPF-spray voor je haar en/of bedek het met een hoed of sjaal. 

Doen: Laat gespleten punten knippen. Gespleten haarpunten kunnen verder uitscheuren en leiden tot afbreken.

Niet doen: vermijd contact met chloorwater. Dit kan je mooie blonde haren verkleuren.

Niet doen: Je haar is kwetsbaar, dus borstel of kam je haar niet te hard en wild. 

Niet doen: We raden aan om het gebruik van hittetools te beperken.

Niet doen: Was je haren niet te vaak en met te heet water. Gebruik tussen je wasbeurten door een droogshampoo. 

 

DE BESTE HAARVERZORGING NA BLONDEREN

Geblondeerd haar is kwetsbaarder en droger. Het is daarom extra belangrijk om de juiste shampoo, conditioner en masker voor blond haar te gebruiken. Niet alle producten zijn even goed voor geblondeerd haar. Het heeft een grote behoefte aan vochtinbrengende ingrediënten. Glycolzuur is bijvoorbeeld essentieel voor de hydratatie van het haar. Producten voor dierenarts haar kun je beter vermijden. Creatine versterking en herstelt de bindingen na het bleken, waardoor het haar sterker en gezonder wordt. 

BLONDE REDDER IN COMBINATIE MET ZILVEREN REDDER

De onderzoekers uit het Keune Lab hebben jaren gewerkt aan haarverzorging voor geblondeerd haar. Hun doel ging verder dan alleen blonde lokken er geweldig uit te laten zien. De Blonde Saviour-producten dringen erop aan dat het haar aan de binnenkant droog, pluizig en beschadigd haar van binnenuit te repareren is. Zo bevat de essentiële ingrediënten om blond haar gezond te houden en alle schade die wordt veroorzaakt tijdens het blonderen te compenseren.

De producten van Blonde Saviour gaan perfect samen met de producten van Silver Saviour. Was je haren bijvoorbeeld twee keer per week en gebruik je de producten om en om. Zo gebruik je Silver Saviour om de kleur te neutraliseren en de gele gloed weg te halen uit je haar. Terwijl Blonde Saviour het haar herstelt en beschermt. De Blonde Saviour lijn bestaat uit een shampoo, masker en leave-in treatment. De Silver Saviour lijn bevat een shampoo, conditioner en een foam treatment.

 

VEEL VOORKOMENDE FOUTEN BIJ JE HAAR BLONDEREN

Je hebt besloten om je haar (weer) te blonderen. En je wilt dat je haar zo gezond mogelijk blijft. We bespreken de vier meest waarschijnlijke fouten die je beter kunt vermijden: 

  1. Je haar zelf bleken Wanneer je haar op een andere manier blondert, kan het je haar beschadigen. Daarnaast kan de kleur verkeerd uitpakken, zoals oranje, geel of groen. Je wilt dit daarom door een professional laten doen. Ga naar jouw Keune kapper en laat je adviseren door onze haarexperts.

  2. Bij uitgroei je hele haar laten blonderen Wanneer je je haar vaker laat blonderen kan het zijn dat de lengtes van je haar nog licht zijn, maar je uitgroei niet. Laat alleen je uitgroei blonderen om daarmee extra schade aan de punten te vermijden. Geblondeerd haar is al een keer beschadigd en wordt daardoor sneller breekbaar.

  3. Niet melden als je haar verbeterd hebt Vertel je kapper als je haar eerder verbeterd of geblondeerd hebt. Óók als je het thuis zelf hebt gedaan. Bij verbeterd haar duurt het langer voordat het blondeermiddel je lokken van zijn natuurlijke kleur ontdoet. Het moet door meerdere lagen heen. Als je kapper op de hoogte is, voorbij diegene de kleurbehandeling hiërarchie. Als je naar dezelfde kapper gaat, ze hebben in hun systeem staan ​​welke kleurbehandelingen je hebt gehad. Zo weet je zeker dat het matcht. 

  4. Je haar te vaak blonderen Laat minimaal zes tot acht weken tussen je behandelingen zitten. Dit geeft je haar de tijd om te herstellen. Verzorg je haar in de tussentijd goed met producten voor blond haar.

We hopen dat je nu voldoende weet hoe je geblondeerde haar kan verzorgen. Ga naar jouw dichtbijzijnde Keune salon voor een uitgebreider advies van onze haarexperts.