HOE VAAK MOET JE NAAR DE KAPPER?

 

Veel mensen vragen zich af hoe vaak je je haar moet laten knippen. Het gemiddelde aantal keer dat je naar de kapper moet, ligt tussen de 4 en 12 weken. Dit is afhankelijk van de lengte van je haar en de behoefte die jij hebt. Onze Keune haarexperts vertellen je hoe je kunt herkennen dat het tijd is om naar de kapper te gaan.

 

WANNEER MOET JE NAAR DE KAPPER?

Het simpelste antwoord is: zodra je je haar niet meer in model krijgt. Daarnaast weet je dat het tijd is om naar de kapper te gaan wanneer je last hebt van veel klitten. Ook zijn gespleten haarpunten een indicatie dat het tijd is voor een knipbeurt. Gespleten haarpunten herken je doordat 1 haar meerdere uiteinden heeft, of wanneer je haar een wit puntje aan het eind heeft.

 

Om je wat meer houvast te geven van hoe vaak je naar de kapper moet, hebben we voor de meest voorkomende situaties het gemiddelde opgesomd:

  • Kort haar knippen: elke 3 tot 4 weken

  • Middellang haar knippen: elke 4 tot 6 weken

  • Lang haar knippen: elke 12 tot 14 weken

  • Uitgroei bijwerken: elke 4 tot 6 weken

  • Balayage bijwerken: elke 8 tot 12 weken

 

HOE VAAK MOET JE JE HAAR KNIPPEN ALS JE HET WIL LATEN GROEIEN?

Het liefst knip je je haar niet wanneer je het lang wil laten groeien. Toch adviseren we je om eens in de drie maanden je haar bij te laten punten om het gezond te houden. Je haar groeit ongeveer 1 centimeter per maand. Door dan een keer in de drie maanden naar de kapper te gaan, houd je je haar gezond en groeit het mooi lang.